Female series / Női sorozat  

Female series
The surface of women. The series shows the female principle embracing a full life, divided into 5 cycles.
The substances, like the leather, the tree, the painted, creased and tightened linen-surface by their elemental expression, present in a minimalist way, the strongest emotional irradiance of the feminine characteristics of a given cycle. The soft, bulging and arched linen painted with the primer colours, the veins of the tree and the changing and forming pattern of the surface of the leather, show as a temporal interplay the woman behind the surface with all her beauty which typical of her age.
The technical speciality of this series is that all of its pieces are made from one single bedsheet without a cut only by crumpling, tightening the substance until the utmost limit.

A Női sorozat egy teljes életet felölelő, 5 ciklusra osztott, a női felületet megjelenítő, a női princípiumot, kereső sorozat.

A primer színekkel megjelenő lágy, domborulatokkal terhes íves vászon, a fa erezetének és, a bőr felületének mintájának változása, alakulása, mint egy időbeli összjátéka mutatja meg a felület mögötti nőt a korra jellemző szépségével.

A felületen, a  női torzó alakja jelenik meg a nemi jellegek hiányával vagy minimális megjelenésével a felülettel olvadnak össze, hogy a tekintetet a fa és a bőr felületére összpontosítsák, miközben színükkel, meghatározzák és irányítják az összkép hangulatát. A fa anyag erezetének finom vonalai, és a bőr érzéki felületének változásai, reagálnak a feszített felületre.  

Minden felesleges vonal nélkül, benyúlva a térbe hogy a szemlélődőben felébressze a személyes élményeket és felkorbácsolja az érzéseket.

Technikai különlegessége ennek a sorozatnak, hogy minden darabja egyetlen hagyományos lepedővászonból jött létre, vágás nélkül csak gyűréssel, és alátétekkel (szivacs,fa) a legvégső határig feszítve az anyagot.